Den falska och felaktiga styggelsen RF:1974 måste ersättas.

Synnerligen viktig, tydlig och klargörande redogörelse för den mentala villfarelse som präglar RF:1974, utöver alla funktionella och juridiska tillkortakommanden som präglar detta slarviga hastverk.

Den felaktiga översättningen från FN-deklarationen är dock uttryck för allt annat än inkompetens, slarv, hafsverk och olycksfall i arbetet. Den är exakt det som här i Sörmans artikel framtonar, nämligen ”… att alla alltid är lika värda att ha det lika bra. Alla ska ha lika mycket pengar, lika mycket anseende, lika mycket status. // … ett evighetsprojekt som alltid kräver mer resurser …”. Formuleringen i grundlagen är medvetet och noggrant planerad samt avsiktligt utformad för att uppnå just detta syfte.

De flesta som formulerade detta och alla som därefter har stött formuleringen och syftet med den, har naturligtvis klart för sig riktigheten i Jean-Jacques Rousseaus iakttagelse av ”en ’naturlig ojämlikhet’ som har med människors olika naturliga förutsättningar att göra. Och den ojämlikheten går det inte att göra mycket åt.” Man accepterar emellertid inte detta och framhärdar därför högst medvetet i denna förnekelse av det uppenbara. Sedan finns det självklart också ett litet antal riktiga idioter som verkligen tror att Rousseau hade fel (exempelvis kommunister).

Sörman påpekar också att det ”är för att vi är människor som vi är värda att behandlas med mänsklig värdighet. Vår mänskliga värdighet mäts i förhållande till alla de varelser som inte är människor.”

Så är det ju naturligtvis och det måste alla andra varelser på vår planet inse och acceptera. Att de finner sig i detta beror på att de inte är medveten om detta förhållandes existens. En helt annan fråga är vad som händer om Jorden en dag får besök av en annan art av varelser, som har samma överhöghetsinställning till sig själva som vi människor har i förhållande till andra varelser. Många astronomer och filosofer ser fram emot en sådan visit, men det gör absolut inte jag då jag tror att resultatet blir förödande.

Hela den politiska apparaten i Sverige har anpassats till att verka för innebörden i och syftet med skaparnas formulering i 2 § RF:1974, med förödande politiska, sociala och ekonomiska konsekvenser, som på sikt hotar att slita sönder och bankruttera landet, vilket kan komma att få upplevas av alla nu levande svenskar under femtio års ålder.

Alla valda svenska politiker sedan år 1866 (den stora författningsreformen) har med sannolikhet gränsande till visshet varit medvetna om det sanna och riktiga i Rousseaus framställning, men bara en handfull av alla dessa har haft modet att hävda det på samma sätt som vår store nationalskald Verner von Heidenstam.

DET GODA SAMHÄLLET

“Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde”. Så står det i vår svenska grundlag. Men vad betyder egentligen det här med alla människors lika värde? Många har kritiserat begreppet och vissa tycker att det inte betyder någonting. Men kanske ska det bara förstås som att vi genom vår mänsklighet är värda att stå lika inför lagen. Problemet är snarare att begreppet kan tolkas som att likheten också gäller vad vi gör med vår likvärdiga mänsklighet:

Visa originalinlägg 1 353 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s