Den svenska socialismen tror sig vända blad. Överraskning väntar.

Om det är någon som tror att det är en tillfällighet att Tobias Baudin valts till sossarnas partisekreterare så är det fel.

Att det blev just han beror på att han är en man. Eftersom man precis har valt kvinnan Magdalena Andersson till partiledare måste – enligt den PK-istiska liturgin – den närmast därefter i rang per automatik vara en man. De som ska utse vederbörande får alltså här sin demokrati begränsad till ett kön, en faktor som saknar all betydelse vid bedömning av kompetens och lämplighet.

Att kön är en relevant komponent är en dogm från PK-religionens dimmiga begreppsvärld, postmodernistiska trossatser och andra flummiga urkunder. Denna beståndsdel ingår i deras övergripande men fortfarande helt odefinierade ”värdegrund” – ett spretigt hopkok av dagdrömmar, önsketänkande, utopiska hugskott, hittepå-filosofi och världsfrånvänt flum – drömmen om en politisk rosa enhörning.

Sedan är det ingen tillfällighet att det blev Tobias Baudin heller av andra skäl. Han är ordförande för Lo:s största förbund Kommunalarbetareförbundet och har tidigare varit Lo:s vice ordförande. Han kommer nog att bli en stor tillgång framöver. Partiets nuvarande ledning består helt av politruker och politikerbroilers utan samhälls- eller arbetslivserfarenhet. Då kan det vara bra att ha någon som med trovärdighet kan likna en riktig arbetare.

Varken Andersson eller Baudin behöver vara särskilt oroliga för den borgerliga oppositionen (i vilken Sd INTE ingår) bestående av M, Kd, L och eventuellt C (ingen vet säkert när det gäller detta diffusa parti). Däremot börjar man nog bli något svettig över den interna oppositionen. Den är till skillnad från partiledningen mycket välutbildad, kunnig, kompetent, samhällserfaren, arbetslivserfaren och väl förtrogen med rörelsens internationella urkunder.

Trots att denna opposition kallar sig Reformisterna är den egentligen klassiskt marxistiskt orienterad och sannolikt ytterst i sin vision revolutionär. I den större dimensionen är politisk korrekthet, postmodernism, västerländsk ny feminism, identitetspolitisk vurm, woke, klimatnoja och västerlandets alla andra välsignelser bara fjantig symbolpolitik och koketta accessoarer. Man präglas nog mer av konkret, verklighetsförankrad, nykter, utilitaristisk och realistisk syn på världen och politiken. Kanske inte så olik Vladimir Putins, Xi Jinpings, Narendra Modis och Joe Bidens syn, även om ingen av dessa är kommunist.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/baudin-s-vald-till-ny-partisekreterare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s