Framtidens värsta scenario.

”Vad man ska göra med dem har jag inte tänkt ut.” (dem = personer som inte går i skolan)

Nej, och det är förståeligt. Om skolorna bara skulle ta emot dem som de själva vill ha, skulle nog underlaget minska med två tredjedelar. Horder av ungdomar, barn och andra av obestämd ålder skulle bli tillgängliga för alla sorters ljusskygga sammanslutningar, klaner, klubbar och gängbildningar. Fräsch, okunnig, lydig och billig kanonmat, för stora som små brottssyndikat och frivilligrörelser som t.ex. IS och al-Qaida.

Tio år efter den ”reformen” skulle vi inte behöva rekrytera 10 000 nya poliser utan snarare 100 000 fler nya vanliga poliser, och ett okänt svårberäknat antal antiterrorpoliser av paramilitär typ.

Efter ytterligare 10 till 20 år skulle Sverige vara förvandlat till världens genom tiderna största ghetto alla kategorier – kanske med 15 miljoner innevånare. Norrmännen skulle tvingas bygga en mur som skulle få president Trumps mur att blekna. Finnarna skulle med sin noggranna grundlighet bygga en kortare mur, men en mur mera lik Siegfried- och Maginot-linjerna.

DET GODA SAMHÄLLET

Patrik Engellau

Känsliga läsare kan säkert uppfatta den här texten som stötande och provokativ. Jag tror emellertid att Sverige står inför stora, kanske dramatiska, sociala förändringar och att vi därför bör tillåta oss – eller rentav tvinga oss – att tänka i ovana banor för att i bästa fall till slut treva oss fram till en bild hur vi önskar att ett framtida Sverige ska gestalta sig.

Visa originalinlägg 976 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s