Vem i Europa kan hjälpa Sverige?

Den politiska bilden av Europa är en mosaik, men kommer att klarna på lite sikt. Inget land har så stora latenta sociala, politiska, ekonomiska och kulturella problem som Sverige. Man kan likna Sverige med en handgranat där sprinten redan dragits ut. När den stora och djupa lågkonjunkturen rullar in, kommer alla dessa problem att accentueras tillsamman med den bottenlösa svenska valutan och den totala avsaknaden av mental beredskap i landet.

Politiska lösningar som vunnit gehör i andra europeiska länder kommer inte på långa vägar att räcka till för den specifikt unika situationen som kommer att bli verklighet i Sverige om något år. Det enda land i Europa som i någon mån skulle kunna tjäna Sverige till föredöme och i någon utsträckning till hjälp är Ungern, men Sverige kommer tvingas till avsevärt större och hårdare åtgärder än vad Ungern hittills har behövt tillämpa.

Värst är att när detta är ett faktum, kommer den nuvarande regeringskoalitionen och dess stödpartier inte att ha eller kunna prestera några lösningar. Om möjligt ännu värre är att oppositionen, i form av M och Kd, saknar såväl aktiva person-tillgångar som handlingskraft, och i form av Sd som saknar erfarenhet. Med detta avses att M och Kd idag inte har kompetenta aktiva politiker, men däremot tidigare sådana som fortfarande är i livet. Sd har inga personer med politisk erfarenhet av rikspolitik tidigare än år 2010.

Det vi kan hoppas på, förutom svenska politiska veteraner m. ä., är hjälp och bistånd med råd från våra tre närmaste grannländer inom ramen för det nordiska samarbetet. Dessa är nämligen lika oroliga för Sverige som vi själva.

Sverigekarta

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s