Kampen om den svenska yttrandefriheten.

Självklart att allt som står i din artikel är utomordentligt viktigt och angeläget. Kristallklart att Morgan Johanssons onda anslag måste stoppas till varje pris. För att det ska vara möjligt krävs en majoritet i Sveriges Riksdag.

Du skriver ovan; ”Jag vet inte vad Moderaterna tycker om detta denna gång eller vad Centerpartiet, Liberalerna eller KD tänkt här …”

Nej det vet inte jag heller, men om det ska gå bra för Moderaterna i valet nästa år är det säkrast för dem att de står klart och tydligt i harnesk mot Lill-Himmlers attentatsplaner mot grundlagen även denna gång. Man får faktiskt väldigt obehagliga olustkänslor när man läser din skrivning ovan: ”att få Moderaterna svänga i frågan om grundlagsändringen för inskränkningar i vår yttrandefrihet”. Hur i hela fridens namn hamnade Gösta Bohmans parti på samma sida som Morgan Johansson från början?

Så över till de andra partierna. Vad Liberalerna tycker har tyvärr inte någon betydelse alls, eftersom de inte kommer att sitta i Riksdagen (och detsamma gäller för Miljöpartiet) vid en eventuell andra omröstning. Vad Centerpartiet kan tänkas hysa för uppfattning vid omröstningstillfället går inte att utröna idag, eftersom detta halvsocialistiska och kryptoislamistiska parti är fullständigt oförutsägbart från dag till dag. Att Kristdemokraterna röstar mot Morgan Johansson får man väl förhoppningsvis utgå ifrån, men det skulle vara väldig bra då om de kunde bättra på sin mandatmarginal som för närvarande är obehagligt smal.

Så här långt ser det mörkt ut för grundlagen. I sittande riksdag har vi än så länge bara 92 av 349 mandat på grundlagens sida. 70 för Moderaterna och 22 för Kristdemokraterna. Om vi då kan lägga till Sverigedemokraternas 62 mandat ser det betydligt ljusare ut för grundlagen (faktiskt anmärkningsvärt att du lyckades undvika att nämna det partiets namn i artikeln, med tanke på dess helt avgörande betydelse i sammanhanget) när vi plötsligt har 154 mandat på dess sida. Detta gäller som sagt sittande riksdag men ger ändå en fingervisning om utgångsläget i den kommande riksdagen. Har vi tur kommer MED in i den och då ökar siffrorna på grundlagens sida, eftersom MED tryggt och garanterat utan tvekan kommer rösta mot Morgan Johansson (tänk om du kunde vara lika bergfast säker på ditt parti). Detsamma gäller naturligtvis även AfS, men de har betydligt mindre chans att nå Riksdagen.

Morgan Johanssons trupper S/V/C vet vi hur de kommer rösta och frågan är bara hur stora de är när valet är över. Det som aktiva i politiken idag inte tar med i beräkningen – men som vi som följer underströmningarna gör – är hur partiet Nyans ställer sig i denna fråga, och naturligtvis är också frågan om hur många mandat partiet kommer få relevant. Jag vet dock ingen som säkert vågar uttala sig om hur partiet kommer ställa sig till Morgan Johanssons propå.

Om kampen för grundlagen ska kunna föras med framgång är en absolut förutsättning att Sverigedemokraterna engagerat är med på båten. För att underlätta det skulle det vara bra om Ulf Kristersson lägger av med sin nedlåtande och passivt aggressiva ton mot det partiet. God hjälp på vägen med det kan han få genom att studera Sentios senaste opinionsmätning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s